De eerste 1000 dagen van het moederschap
MoederRing richt zich vooral op de eerste 1000 dagen van het moederschap. Deze zijn in fases te verdelen en vormt een heel proces.

Het geboren worden van een moeder is een heel proces. En door dit proces te delen met andere geloven wij dat je bouwt aan:

een Stevig Fundament

Door de eerste 1000 dagen van een moeder samen te dragen en te beleven, bouw je samen aan een fundament, waar de rest van het gezin verder op kan bouwen.

een Goed Begin

Veel processen spelen zich al ver voor de zwangerschap af en daar willen we als MoederRing  graag in mee delen. Hoe eerder hoe beter.

een Sterk Netwerk

Als moeders heb je elkaar nodig. De ene keer meer dan de andere keer. Door met elkaar te bewegen in onze eigen fases en er daarin voor elkaar te zijn, kunnen we elkaar opvangen wanneer dat nodig is.

Kinderwens

Een kind wordt al geboren in het hart van zijn moeder of ouders voordat de bevruchting in het natuurlijke tot stand komt. Dit mooie en kwetsbare proces van creëren en ontvangen geven we graag de aandacht die het nodig heeft.Zwangerschap

Het dragen en verwachten van nieuw leven is één van de bijzonderste periodes van ouders. Ieder op zijn eigen unieke manier. Tijdens het dragen, het koesteren, het verzorgen en het groeien, gebeurt er van alles in en om de moeder, maar ook de vader. Door deze fases samen door te gaan, beleef je wat je beleven moet en bereid je je voor op wat komen gaat.

Kraamtijd

De kraamtijd is zo'n kostbare periode! Waar je zo lang naar uit hebt gekeken, mag je nu fysiek omarmen. Het was er al, maar nu IS het er. Deze tijd is niet in een paar dagen te vatten. Daarom is het goed deze periode extra de tijd te nemen om jezelf, je kindje en de rest van het gezin te omarmen, met mensen om je heen die, net als jij, vol bewondering elke dag van het nieuwe Leven genieten.

Nazorg

Ook na de eerste stappen in het nieuwe Leven van je moeder zijn, heb je het nodig om met anderen op te trekken. In deze fase bouw je verder aan je fundament voor de rest van je leven en van je gezin. Daarom is het fijn andere MoederRingers te zien, te horen en te ervaren.

Opvoeding 

Bestaat opvoeding wel? Als ouders ben je zoekend naar wat je je kinderen bij wilt brengen, maar je bent het vooral zelf wat je aan ze geeft. Door met andere MoederRingers op te trekken, vorm je je eigen moederschap en wat je daarin belangrijk vindt, zodat jouw kinderen dat vanuit het DNA, dus van binnenuit, meenemen.