Zo maar een dag...

Het is maandag… 

En net even anders dan andere maandagen is het niet zo’n maandag waar je even in een gat valt omdat het weekend zo’n standaard weekend was. Kids sporten, ’s ochtends naar de markt, ’s middags klussen en hup de volgende dag naar de kerk en ’s middags spelletjes doen en dat was het weer.

Nee.. het is een maandag met een vleugje rust. Mijn dochter start haar dag met een ontbijt op haar kamer en een luisterverhaal. Even tijd voor haarzelf. Terwijl mijn zoon en ik een spelletje doen.
Zoals altijd kleden we ons dan aan en een doen een klus in huis. Iedereen heeft een andere klus die past bij die persoon op dat moment. Want ja.. momenten verschillen enorm, dus we kunnen niet altijd het uiterste vragen, maar soms ook juist wel.

Terwijl mijn dochter dan wel de hele ochtend heerlijk kan rommelen en friemelen op haar kamer en ik ondertussen met de kleinste al vast kook (want dat geeft echt rust als dat al klaar staat voor de avond en het smaakt ook nog :)) en de was weg werk, is onze zoon hard aan het oefenen met drummen.

En dan is het echt tijd om even heerlijk naar buiten te gaan. Dit keer gewoon naar de speeltuin achter ons huis. Het lijkt wel of alles vandaag gewoon even thuis en dichtbij mag zijn.  En dit was de ochtend.. Hoe denken jullie dat de middag was? Gewoon in dezelfde flow.