Keuzes

De maan heeft 4 verschillende fases. Iedere week een andere fase. Dat heb ik ontdekt door onderzoek op internet. En dat heb ik gedaan door zelfonderzoek. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik 2 jaar lang mijn eigen behoeftes en emoties bijgehouden op grote vellen papier die ik dan weer aan elkaar gemaakt heb met plakband en aan de wand gehangen. En het klopte met wat ik op internet had gelezen. Mijn jarenlange gevoel van meerdere cyclussen naast de maandelijkse menstruatiecyclus in mij te ervaren, is bevestigd.

Er is een week om zin te hebben in heel veel leuke dingen te gaan ondernemen/organiseren. Er is een week om uit te rusten. Er is een week om af te vallen. Er is een week om in kilo’s aan te komen. Er is een week waarin relaties meer onder druk staan. Er is een week om relaties te verstevigen. Er is een week van zaaien en er is een week van oogsten. En zo zijn er nog veel meer van deze zaken van het leven.Ik hoef de maankalender niet meer op te zoeken. Ik kan meestal voelen in welke week ik leef doordat mijn hele systeem is gaan leven op basis van de maancyclus.

Deze week is het de week van aankomen. Juist nu wanneer ik al langere tijd bezig ben om langzaam 5kg af te vallen. En echt dat gaat heel langzaam. Vergeet de innerlijke dillema’s niet die om de hoek komen kijken. Je hebt iedere dag veel keuzes als het gaat om voeding. Nu vinden wij gezonde, goede en natuurlijke voeding erg belangrijk en staat dat bovenaan als eerste keuze. Als je alles wilt eten omdat je lijf schreeuwt dan kan eerste keuze heel makkelijk zakken naar 5e keuze.

Ik heb enorme trek en enorme trek in lekkere dingen. Dan sta ik ’s middags voor de keuze van mijn eigen gemaakte soep met zelf getrokken bouillon, puur natuur en 100% gezond. Of naar de Albert Heijn gaan voor de vegan gebakjes met suiker en wat E-nummers. Of de bakker met de heerlijke vegan en glutenvrije gebakjes met suiker en ik weet niet wat ze erin stoppen. Of zelf iets maken wat binnen de gezonde levensstijl past.

Ik kom er opnieuw achter hoe belangrijk voorraad is. Mijn voorraad is nagenoeg op. Op de soep na. Het is een kleine moeite de soep op te warmen en naar binnen te werken. Het kost meer moeite en zeker veel geld om naar de gebakjes te grijpen in het dorp. En teveel moeite om nu iets te gaan bakken.

Door even tijd te nemen en bewust te zijn in de keuzes die ik heb, krijg ik weer zin en inspiratie om binnenkort tijd vrij te maken om zelf lekkere dingen te maken die als gezond tussendoortje en lunch dienen en dat op voorraad te hebben. Ik heb de website van marikebol.com weer opgezocht. Nieuwe recepten uitgedraaid en mijn soep opgewarmd en met smaak gegeten.

Ik ben dankbaar voor de keuze die ik zojuist heb gemaakt.