Hoe alles begon

Inmiddels 10 jaar geleden was ik 40 en zwanger van mijn tweede kind. Mijn eerste zwangerschap was al 7 jaar geleden en ik zat toen ook in een heel ander ´pakket´.  Mijn ex-man was bij mij, en ons dochtertje van 5 maanden oud, weggegaan en ik zat er ineens alleen voor… moeilijk om dan met goede en gezonde keuzes bezig te zijn. Mijn focus lag toen vooral op ‘overleven’.

Negen jaar later was mijn ´pakket´ gelukkig gelukkiger. Ik was vanuit Duitsland naar Nederland verhuisd, getrouwd met een Nederlander en we waren na een langere ziekteperiode van mijn man (eindelijk) in verwachting van ons kindje. Toen was er tijd en ruimte om stil te staan bij hoe we het eigenlijk samen vorm willen geven. En voor ons beiden was er duidelijk een moment van écht stilstaan bij het wonder wat we in onze armen hielden, wat aan ons toevertrouwd werd, kwetsbaar, puur, uniek, perfect en volmaakt.

De eerste vraag waar we mee geconfronteerd werden was de keuze over wel of niet inenten. Maar andere keuzes over het eerste fruit, de eerste groentes, hoelang borstvoeding, hoe doen we eigenlijk het opvoeden…

Mijn tip: Keuzes zorgen ervoor dat jij jouw leven en dat van jouw gezin écht vorm kan geven op een manier zoals jullie het graag willen leven. Keuzes zijn soms ook ingewikkeld en kunnen als obstakels voelen. Het benaderen als kans geeft veel meer mogelijkheden en helpt om te beseffen wat voor mogelijkheden erin verscholen liggen