Borstvoeding

De eerste dagen in het leven van onze zoon waren turbulent. Ik had een medische indicatie gekregen en moest in het ziekenhuis bevallen. Doordat mijn dochter via een keizersnede ter wereld gekomen is, kunnen ze niet zeker zeggen of er daardoor problemen tijdens de bevalling zouden zijn en willen ze het zekere voor het onzekere nemen.

De bevalling verliep heel goed, hierover later een keer meer. Ik mocht na een aantal uur ook meteen naar huis. Maar toen begon vrij snel het drama rondom ´Hij drinkt niet genoeg´! Onze zoon was te zwak om goed te kunnen zuigen en kreeg daardoor niet voldoende melk binnen om energieker en sterker te worden. We kwamen in een vicieuze cirkel terecht. Hij werd steeds stiller en viel bijna flauw. Oh wat ben ik blij met mijn ervaren kraamverzorgster die mij melk liet afkolven en dit tijdens het ´drinken´ via een slang in zijn mond druppelde. Op die manier kreeg hij toch wat druppels melk binnen tijdens dat hij voor zijn gevoel dronk… en ja! Hij kon aansterken en een aantal uur later alweer zelf wat beter zuigen.

Mijn tip: Borstvoeding is zo ongelofelijk de moeite waard om door te zetten! Heeft je kraamverzorgster niet de juiste kennis in huis dan zijn er altijd lactatiekundige, andere moeders of via via kennissen in je netwerk die mee willen denken. Doe er alles aan om niet op te geven. Er is geen belangrijker en beter kado wat je je kind kan geven dan de zegen uit de natuur!